Faalangst training

Faalangst is de angst om te falen. Dit kan angst zijn voor het verliezen van een wedstrijd, het afleggen van een rijexamen, het maken van een proefwerk, maar ook bang zijn om te falen in het maken van vrienden. Faalangst kan het gevolg zijn van een sterke druk tot presteren in een bepaalde omgeving (zoals school), maar ook van iemands karakter, zoals een gebrek aan zelfvertrouwen. Zweten, verdrietig zijn, sombere stemming, hoofdpijn, buikpijn en stress, dit zijn kenmerken van iemand die faalangst heeft. Herken jij jezelf hierin? Lees dan vooral door.

In een faalangst training bij staat het ontwikkelen van vaardigheden en het vergroten van het zelfvertrouwen centraal. Voorafgaande aan de training wordt doormiddel van een kennismakingsgesprek besproken waar je precies last van hebt, en waar je mee geholpen wilt worden. In dit gesprek maken we samen een 'strijdplan' met leerdoelen die we gaan gebruiken in de training. Voorbeelden van een leerdoel zijn 'Ik wil leren mezelf rustig te houden tijdens een proefwerk', of 'Ik wil geen stress hebben voor een proefwerk'. Aan het eind van dit gesprek worden er twee testjes gemaakt door het kind om de mate van faalangst te meten. Na dit gesprek maken we een aantal afspraken voor de komende trainingen, en dan gaat het echt beginnen!

In de trainingen staan verschillende thema's centraal. Rondom deze thema's doen we oefeningen om meer zelfvertrouwen te krijgen en om te leren omgaan met de faalangst. Na iedere training krijg je een opdracht mee naar huis die je thuis of op school kan doen. Je zult merken dat je tijdens iedere training veel leert, en dat je steeds minder angstig bent.

Aan het einde van de trainingen bespreken we samen hoe de training is verlopen. Ook wordt er advies gegeven over eventuele vervolgstappen wanneer wij het idee hebben dat je toch nog steeds last hebt van faalangst.

 

Praktische informatie

De individuele trainingen worden gegeven door drs. Florence Sanders. De groepstrainingen worden gegeven door drs. Anoek van Vugt en drs. Florence Sanders. Anoek van Vugt is een psychologe met haar eigen praktijk genaamd Stoer en Sterk gevestigd in Den Bosch. Voor meer informatie bekijk de website van Stoer en Sterk!

Data en Kosten

Startdata zijn variabel.

De traning voor kinderen op de basisschool kost 195 euro (exclusief werkboek).
De training voor kinderen van 10 tot 18 jaar kost 245 euro.

Heeft u vragen over de training of wilt u uw zoon of dochter aanmelden, neem dan vrijblijvend contact op.

Meer weten over de faalangst training? Neem contact op!