Onzekerheid/negatief zelfbeeld

Onzekerheid is een bekend psychisch fenomeen. Iedereen voelt zich weleens onzeker, bijvoorbeeld wanneer je een praatje moet houden voor een grotere groep mensen of wanneer je op een feestje bent waar je niemand kent. Wanneer je je erg onzeker voelt ga je twijfelen aan je zelfbeeld. Je gaat twijfelen aan wat je kunt of aan je gevoel van eigenwaarde. Onzekerheid kan zich op veel gebieden voordoen, ook binnen bijvoorbeeld je relatie kun je onzeker zijn.

Hulp

Chronische onzekerheid kan zich uiteindelijk uiten in gebrek aan zelfvertrouwen, het niet in staat zijn om stabiele relaties op te bouwen of in depressiviteit. Wanneer onzekerheid of het hebben van een minderwaardigheidscomplex problemen veroorzaakt en er voor zorgt dat je in je dagelijks functioneren wordt belemmerd is het belangrijk om de oorzaak van de onzekerheid te achterhalen om vervolgens je deze te kunnen overwinnen.

Neem vrijblijvend contact op

Het is moeilijk om onzekerheden onder ogen te zien, maar wil je hulp neem dan vrijblijvend contact op. Je wordt ondersteund op een wijze die bij je past en in je eigen tempo. De behandeling wordt aangepast op jouw persoonlijke situatie, evenals het aantal en de frequentie van de behandelingen. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. ‘Iedereen neemt me zoals ik ben, nou ik nog’.

Werken aan een negatief zelfbeeld?
Neem contact op!