Rouwverwerking

Rouwverwerking is een manier waarop iemand probeert tot rust te komen na een ingrijpende, verdrietige ervaring. Vaak zijn de psychologische effecten van rouwverwerking het sterkst wanneer een geliefd persoon overlijdt of wanneer iemand te horen krijgt dat hij of zij ongeneeslijk ziek is. Het proces van rouwverwerking kan echter ook optreden in andere situaties, zoals bijvoorbeeld het verliezen van een baan of een woning.

Hulp

In de praktijk wordt onder meer hulp geboden bij het doorstaan van de volgende rouwverwerkingfasen:

  • Ontkenning
  • Protest of boosheid
  • Onderhandelen en vechten
  • Depressie
  • Aanvaarding

Vragen over rouwverwerking?

Het is moeilijk om verdriet te hanteren en te accepteren dat een situatie of gebeurtenis onomkeerbaar is. Het is zwaar om te verwerken dat een geliefd persoon er nooit meer zal zijn. Wanneer het lastig is om dit alles alleen een plaats voor te geven is het belangrijk om hulp te zoeken, zodat verdriet niet te lang het dagelijkse functioneren zal beïnvloeden.

Je wordt ondersteund op een wijze die bij je past en in je eigen tempo. De behandeling wordt gericht op jouw eigen persoonlijke situatie, evenals het aantal en de frequentie van de behandelingen. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Neem voor vragen over rouwverwerking vrijblijvend contact op.

Vragen over rouwverwerking?
Neem contact op!