Therapieën

Sanders Psychologie is een toegankelijke praktijk die hulp biedt bij psychische klachten, vragen en problemen. Wanneer je met een psycholoog wil praten kun je vrijblijvend contact opnemen en word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Rouwverwerking

Rouwverwerking is een manier waarop iemand probeert tot rust te komen na een ingrijpende verdrietige ervaring. Vaak zijn de psychologische effecten van rouwverwerking het sterkst wanneer een geliefd persoon overlijd of wanneer iemand te horen krijgt dat hij of zij ongeneeslijk ziek is. Het proces van rouwverwerking kan echter ook optreden in andere situaties zoals bijvoorbeeld het verliezen van een baan of een woning.

Meer over rouwverwerking

Depressie

Iedereen voelt zich wel eens somber of verdrietig na bijvoorbeeld een tegenslag, teleurstelling of ruzie. Meestal gaat verdriet vanzelf over. Wanneer dit niet het geval is en wanneer een sombere stemming dermate blijft aanhouden waardoor continue last ondervonden wordt van somberheid dan kan het zijn dat je last hebt van een depressie.

Meer over depressie

Onzekerheid/Negatief zelfbeeld

Onzekerheid is een bekend psychisch fenomeen. Iedereen voelt zich weleens onzeker, bijvoorbeeld wanneer je een praatje moet houden voor een grotere groep mensen of wanneer je op een feestje bent waar je niemand kent. Wanneer je je erg onzeker voelt ga je twijfelen aan je zelfbeeld. Je gaat twijfelen aan wat je kunt of aan je gevoel van eigenwaarde. Onzekerheid kan zich op veel gebieden voordoen, ook binnen bijvoorbeeld je relatie kun je onzeker zijn.

meer over onzekerheid/negatief zelfbeeld

Woede & frustratie

Wanneer er iets gebeurt wat niet gewenst is wil komen er boze gevoelens naar boven. Er kan woede ontstaan mogelijk gepaard gaande met stemverheffing of schelden. Boosheid kan in intensiteit wisselen van een kleine ergernis tot buiten proportionele razernij. Woede kan veel beschadigen, zoals de sfeer benadelen, een samenwerking verhinderen of een relatie beëindigen. Er kunnen verschillende aanleidingen zijn voor een woede aanval. Bijvoorbeeld teleurstelling en frustratie, machteloosheid, emotionele pijn en overschrijding van persoonlijke grenzen.

meer over woede & frustratie

Angstklachten

Het overkomt iedereen wel eens om enige mate van angst te ervaren in een bepaalde situatie. Een gezonde spanning of ergens zenuwachtig voor zijn is niet erg. Echter bij extreme angst gericht op bepaalde situaties, sociale contacten, dieren, kleine ruimtes, grote hoogtes, die het dagelijks functioneren belemmeren en een grote invloed hebben op het leven is het belangrijk om hulp te zoeken en geholpen te worden.

Meer over angstklachten

Dwang

Als je last hebt van dwangklachten kun je last hebben van steeds terugkomende storende gedachten. Dwanggedachten (obsessies) zijn ideeën, gedachten, beelden of flitsen die steeds terugkeren of aanhouden en die angst en ongemak oproepen. Naast deze dwang gedachten kun je hinder ondervinden van dwanghandelingen (compulsies). Deze handelingen vormen in feite een reactie op dwanggedachten, zelfs als ze in de loop der jaren een soort van gewoonte zijn geworden.

Meer over dwang

Piekeren

Iedereen piekert weleens. Het is ook erg belangrijk om goed na te denken voordat je iets doet of voordat je een belangrijke keuze neemt. Piekeren wordt vervelend wanneer bepaalde gedachten continue terugkeren en wanneer je deze niet los kunt laten. Wanneer je geen controle meer hebt over bepaalde gedachten, wanneer ze je s ’nachts wakker houden en niet tot oplossingen leiden is het nadenken over gegaan in piekeren.

Meer over piekeren

Overige klachten

Wanneer je om een andere reden met een psycholoog wil praten kun je vrijblijvend contact opnemen en wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Wanneer je in de praktijk bent om kennis te maken wordt jouw klacht onderzocht en wordt er gekeken hoe je het beste verder geholpen kan worden. Wanneer jouw klacht beter verholpen kan worden door een andere professional wordt er met je meegedacht en wordt je geholpen bij het vinden van de juiste hulp.

Overige klachten
Vragen? Neem vrijblijvend contact op Neem contact op!