Woede & frustratie

Wanneer er iets gebeurt wat niet gewenst is komen er boze gevoelens naar boven. Er kan woede ontstaan mogelijk gepaard gaande met stemverheffing of schelden. Boosheid kan in intensiteit wisselen van een kleine ergernis tot buiten proportionele razernij. Woede kan veel beschadigen, zoals de sfeer benadelen, een samenwerking verhinderen of een relatie beëindigen. Er kunnen verschillende aanleidingen zijn voor een woede aanval. Bijvoorbeeld teleurstelling en frustratie, machteloosheid, emotionele pijn en overschrijding van persoonlijke grenzen.

Hulp

In de praktijk wordt hulp geboden bij het zoeken en oplossen naar de oorzaak van woede en frustratie. Het is belangrijk om de oorzaak aan te pakken, omdat alleen het onderdrukken van emotie frustraties in de hand kan werken.

Neem vrijblijvend contact op

Boosheid is niet per definitie een ‘slechte gewoonte’, veel mensen luchten op deze wijze hun hart. Echter wanneer boosheid grote negatieve invloed heeft op jezelf en anderen in de omgeving is het verstandig om hulp te zoeken. Het is moeilijk om toe te geven dat in sommige situaties er geen controle meer bestaat over je emoties. Maar wil je emoties de baas blijven neem dan vrijblijvend contact op.

Je word ondersteund op een wijze die bij je past en in je eigen tempo. De behandeling wordt afgestemd op jouw eigen persoonlijke situatie, evenals het aantal en de frequentie van de behandelingen. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Aan de slag met woede en frustratie?
Neem contact op!